Toužíte po pleti, která je viditelně mladistvá a září zdravím? (Vážně, která z nás by netoužila?). Zdravá pleť, kterou si přejete, je na dosah. Vitamin C a vitamin E jsou dva z nejsilnějších antioxidantů poskytujících nejvyšší ochranu, jaké máme k dispozici. Sérum, které každý den dodá pleti dávku těchto mocných látek, může viditelně zlepšit stav pleti. I když nevidíte patrné známky stárnutí, doplnění režimu péče o pleť o sérum obsahující vitamin C a vitamin E, pomáhá chránit proti neviditelným stres způsobujícím faktorům v životním prostředí, které mohou narušit zdraví pleti.

Vitamin C je nepostradatelný.

Protože si lidské tělo samo neumí vitamin C vyrobit, je třeba, abychom mu jeho denní příděl dodávali buď v potravě nebo přímou aplikací na pleť. Vitamin C našemu tělu pomáhá opravovat poškozené kožní buňky a chrání pleť před oxidačním stresem, který způsobují látky znečišťující životní prostředí, jako jsou ozon nebo škodlivé UV paprsky.


Jaký mají přínos séra s vitaminem C? Vitamin C je mocný antioxidant, působí na rozjasnění pleti a redukuje jemné linky a vrásky, také ale zmírňuje viditelnost tmavých skvrn a nejednotnosti v tónu pleti. A to není všechno, co tato úžasná látka umí.  Vitamin C pleť nutně potřebuje, aby byla schopna zvýšit tvorbu kolagenu a elastinu, které jsou jejími stavebními kameny, a podporují její pevnost a pružnost.

Proč přidávat vitamin E? Vitamin C je pleti velmi prospěšný. A stejně tak vitamin E. Spojte jejich síly a vytvoříte něco skutečně mimořádného. „Ve dvou se to lépe táhne“ a platí to i pro tyto dva superantioxidanty, jak dokládají desítky let vědeckého bádání ilustrující, že jejich vzájemné dynamické působení zvyšuje jejich antioxidační účinek a přináší lepší výsledky.

Vitamin E, také známý jako alfa-tokoferol, je vysoce účinný antioxidant, který hraje zásadní roli při ochraně proti předčasnému stárnutí pleti. Vitamin E se spotřebovává, když působí proti volným radikálům. V kombinaci s vitaminem C je aktivován a posiluje se jeho účinek proti stárnutí. Vitamin E zároveň působí jako stabilizátor vitaminu C.

Jak najít to nejlepší sérum s vitaminem C pro svou plet.
Ne všechna séra s vitaminem C jsou si rovna. Abyste dosáhla nejlepších výsledků, doporučujeme sérum s vhodným složením, které maximalizuje potenciál tohoto nepostradatelného vitaminu, a zároveň je schopno zajistit stabilizaci vitaminu C, o kterém je známo, že je nestabilní. Nejčistší a nejaktivnější formou vitaminu C je kyselina L-askorbová. S kyselinou askorbovou je třeba správně nakládat a chránit ji před působením světla a vzduchu, aby se minimalizovalo oxidační poškození.

 

TimeWise® Regenerační sérum C+E tento problém řeší tak, že využívá technologii, kdy jsou vytvořeny jakési „kapsle“, v jejichž středu je čistý vitamin C (kyselina askorbová), který je obalen mikrokuličkami obsahujícími vitamin E (alfa-tokoferol). Díky tomu jsou tyto dva vitaminy dodávány společně a s řízeným uvolňováním, čímž se optimalizuje jejich vzájemné dynamické působení. Výzkumníkům v laboratořích Mary Kay se podařilo využít neuvěřitelnou schopnost těchto složek přispívající k recyklování vitaminů, aby ještě více podpořili zdraví vaší pleti.
 
A protože jsou obě tyto složky také vysoce aktivní, je sérum dodáváno ve vzduchotěsné lahvičce. Její vnitřní prostředí bez vzduchu pomáhá zachovat maximální účinnost přípravku od první do poslední kapky. Průhledné okénko s dávkovací stupnicí vám ukazuje, kolik produktu ještě zbývá, a při každodenním používání vám pomáhá aplikovat správnou dávku.

Toto vysoce účinné sérum obsahuje vitamin C ne z jednoho, ne ze dvou ale hned ze TŘÍ zdrojů.

Čistý vitamin C s vitaminem E podporují přirozený proces obnovy pleti. Spojením vitaminu E s čistým vitaminem C vědci společnosti Mary Kay prodloužili život vitaminu E, čímž posílili i antioxidační ochranu proti předčasnému stárnutí pleti.

Výtažek z ovoce amla je bohatým v přírodě se vyskytujícím zdrojem vitaminu C. Má vysoký antioxidační účinek a chrání tak zdraví pleti, také prokazatelně pomáhá stimulovat přirozenou tvorbu kolagenu.1 Amla se řadí mezi superovoce, je plné výživných látek včetně polyfenolů, minerálů a vitaminů.

Derivát vitaminu C (tetrahexyl askorbát) je součástí složení tohoto séra, aby zajistil péči těm oblastem pleti, do kterých se tradiční vitamin C těžko dostává. Vitamin C je rozpustný ve vodě, a proto byl jeho derivát upraven tak, aby byl rozpustný v tucích a zlepšila se tak jeho absorpce.
 

Odolnější a zářivější pleť za pouhé 4 týdny Každý chce vidět výsledky, a toto sérum pro péči o pleť obličeje je má. V nezávislé klinické studii účastnice uvedly, že se za pouhé čtyři týdny zvýšila odolnost a jas jejich pleti!2 (A vykázaly ještě lepší výsledky při delším používání.2)

  • Zlepšení vzhledu pleti: 92 %  
  • Viditelně pevnější pokožka: 89 %  
  • Rozjasnění: 87 % 
  • Viditelně redukované jemné linky: 84 %
 

Proč je lokální aplikace vitaminu C důležitější než kdy dříve?

Vysoce účinné složení séra zajišťuje ochranu proti škodlivým účinkům okolního prostředí, například přízemního ozonu (O3), které přispívají k viditelnému stárnutí. Nezdravá koncentrace ozonu je jedním z problémů souvisejících se znečištěním životního prostředí v mnoha částech světa. Podle vědeckých studií může ozón kromě poškození dýchací soustavy způsobovat také oxidační poškození pleti. 3, 4


• Podle Zprávy o stavu ovzduší za rok 2019 publikované Americkou plicní asociací více než 4 lidé z 10 (41,1 %) žijí v USA v oblastech, ve kterých je úroveň znečištění ozónem nepříznivá pro lidské zdraví. V absolutních číslech to představuje 134 milionů obyvatel, kteří žijí v místech, která získávají označení „nevyhovující“, pokud jde o znečištění ozónem, což je oproti studii z roku 2014 nárůst o 5 milionů osob.

• Přízemní ozón je agresivní látka vyskytující se v atmosféře, přispívá k tvorbě volných radikálů způsobujících oxidační stres. Oxidační stres pak může oslabovat kolagen a elastin v pleti, čímž přispívá k tvorbě jemných linek a ztrátě pevnosti pleti. Vitaminy C a E jsou prokázanými antioxidanty, které působí proti oxidačnímu stresu a pomáhají neutralizovat volné radikály v pleti. 

Abychom měly zdravé buňky, zdravou pleť a byly vůbec zdravé, neobejdeme se bez vyvážené stravy! Nijak ale nemůžeme ovlivnit, kam tělo pošle vitaminy, které zkonzumujeme v naší stravě. Proto je pro zdraví pleti tolik důležitá lokální aplikace vitaminu C. Vědecké studie prokázaly, že nadměrné vystavení oxidačnímu stresu prostřednictvím UV záření v důsledku způsobuje vyčerpání antioxidantů v epidermální vrstvě pokožky, o důvod víc podpořit zdraví pleti sérem s obsahem vitaminů, po kterých vaše pleť touží. 

Vysoce účinné spojení vitaminu C a E je v hledáčku vědců zabývajících se studiem pokožky, a mají pro to dobrý důvod. Vyzkoušejte TimeWise® Regenerační sérum C+E pro více rozjasněnou, pevnější pleť v kondici a zářící zdravím. Vaše pleť vám poděkuje.