Mary Kay Ash: Ikona a vzor

Mary Kay Ash byla vždy napřed své době. Změnila svět podnikání vytvořením více příležitostí pro ženy, založila společnost, která funguje na základě jejích hodnot, a posílila sebevědomí žen tím, že jim pomohla získat kontrolu nad svou vlastní budoucností. 
Mary Kay Ash založila svou společnost před 60 lety, ale stále je inspirací milionů lidí. Její hodnoty žijí ve společnosti, kterou založila, a její mise na podporu žen, je stále aktuální. Životní úspěchy Mary Kay Ash z ní učinily průkopnickou podnikatelku a její stále trvající odkaz z ní učinil ikonu.    

 

Vytvořeno ženou pro ženy

Pro Mary Kay Ash nebylo nic nemožné. Poté, co zažila nerovnost na pracovišti, věděla, že musí udělat změnu. Nejen pro sebe, ale pro všechny ženy. Mary Kay Ash začala podnikat v roce 1963 a zcela změnila pohled na podnikání, které bylo dříve především mužskou doménou. Zasvětila pak svůj život podpoře žen a úsilí k tomu, aby získaly kontrolu nad svou vlastní budoucností. 

Činy místo slibů

Mary Kay Ash vždy věřila, že vás správné hodnoty dostanou až na vrchol. Zůstala věrná životním zkušenostem, které utvářely její charakter, a držela se Zlatého pravidla, které ji provázelo životem a pomáhalo jí být vždy vzorem a podporou pro ostatní. Často říkala ostatním: ,,Nikdy, opravdu nikdy, nezraďte své zásady."  Její neochvějná zásadovost inspirovala miliony žen a udělal z ní jednu z největších světových podnikatelek.

Od uznání k úspěchu

Když byla Mary Kay Ash ještě malá dívka, její maminka jí říkala: ,,Máš na to, Mary Kay!" Od svých prvních momentů na pódiu až po velké, energetické projevy, sdílela Mary Kay Ash toto povzbuzení s miliony žen. Ke každému se chovala tak, aby se mohl cítit důležitým. S několika prostými, inspirujícími slovy Mary Kay Ash spojila komunitu žen, které získaly sebedůvěru díky jejímu povzbuzení, a z té vzniklo celosvětové impérium. 
1963
13. září začala Mary Kay Ash podnikat a otevřela svůj první obchod: Beauty by Mary Kay.
 

1964
Mary Kay Ash začala s každoroční tradicí vyhlašování ženských úspěchů v podnikání spojenou s inspirováním a obchodním vzděláváním pro příští rok. Toto setkání nazvala: ,,Výroční konference‘‘. 

 

1969
Mary Kay Ash vytvořila program ,,Auto s Mary Kay‘‘ a ikonický růžový Cadillac se stal symbolem úspěchu pro nezávislé kosmetické poradkyně. 

 

1976
Mary Kay Ash byla uvedena do dvorany slávy – Direct Selling Hall of Fame. 

 

1978
Mary Kay Ash byla oceněna The Horatio Alger Distinguished American Citizen Award na oslavu jejích úspěchů a uctění toho, jak překonala nesnáze na začátku své kariéry. 

 

1979
Mary Kay Ash byla představena v pořadu
60 Minutes. 

 

1984
Vlivná, první kniha Mary Kay Ash Mary Kay on People Management byla publikována a byla na cestě stát se bestsellerem Wall Street Journal.

 

1985
The World Almanac and Book of Facts jmenoval Mary Kay Ash jednou z 25 nejvlivnějších Američanek. 

 

1988
Mary Kay Ash se objevila v sérii ,,Velcí američtí podnikatelé‘‘ Smithsonova institutu. 

 

1993
Na oslavu 30 let společnosti bylo v Dallasu otevřeno Muzeum ocenění Mary Kay, které mělo uctít její podnikatelskou cestu a mohlo tak inspirovat budoucí podnikatele.

 

1996
Mary Kay Ash založila Mary Kay Ash Charitable FoundationSM, dnes známou jako The Mary Kay Foundation, která zajišťuje financování výzkumu rakoviny a ženských organizací.  

 
1999
Mary Kay Ash byla oceněna jako Texasanka století. 
 

2000
Lifetime Television prohlásila Mary Kay Ash za nejúžasnější podnikatelku 20. století.

2003
Baylor University jmenovala v akademické studii Mary Kay Ash ,,Největší podnikatelkou v americké historii".

 

2004
Mary Kay Ash byla vyznamenána PBS a the Wharton School of Business na Pensylvánské univerzitě jako jedna z 25 nejvlivnějších osobností posledních 25 let

 

2011
Zaměstnanci Mary Kay, nezávislé kosmetické poradkyně a poradci, přátelé a rodiny se sešly, aby pokračovali v odkazu Mary Kay Ash během historicky první akce akce Global Month of Service.

 

2013
Společnost Mary Kay Ash, kterou začala s pouhými 5 000 dolary, oslavila své 50. výročí a pokračuje se stejnými hodnotami a principy, se kterými začínala.  

 

2018
Odkaz Mary Kay Ash v posilování žen prostřednictvím podnikání žije ve skoro 40 zemích, které jsou oficiálními trhy Mary Kay.